WAT WIJ DOEN

Met 30 werknemers zorgt onze KMO voor het zagen, versnijden en polijsten van natuursteen voor alle bouw- of renovatieprojecten. Of dat nu in standaardelementen of volledig op maat is.

Wij geven hoofdzakelijk vorm aan de Belgische blauwe hardsteen, maar maken ook Franse natuursteen (pierre de Massangis, Savonnières, Bretigny, Luget, Comblanchien, Euville, Senonville, Beaunotte,…), Ierse blauwe steen, Doorniks Zwart, marmer, graniet of kwarts- en marmercomposiet gebruiksklaar. Vind je niet meteen wat je zoekt in ons standaardassortiment? Dan maken we jouw steen helemaal op maat. Of je nu particulier, aannemer, tuinaannemer, architect of materiaalhandelaar bent, we maken exact wat jij nodig hebt voor je bouw- of renovatieproject.

Wij werken in 2 productieshiften om elke bestelling snel te kunnen afwerken. Zo leveren we tijdig jouw afgewerkt product. Overal in België of waar ook ter wereld.

Je kan het niet gek genoeg bedenken of onze ambachtslieden maken het voor jou.

Steengoed en op maat uitgevoerd!

Iedereen kan bij ons terecht. Of je nu particulier, aannemer, tuinaannemer, architect of materiaalhandelaar bent, we maken het afgewerkt product dat jij wenst. Naast de Belgische blauwe steen verwerken we ook Ierse blauwe steen, Doorniks Zwart, talrijke soorten Franse natuursteen zoals Massangis, Savonnières, Bretigny, Luget, Comblanchien, Euville, Senonville, Beaunotte, Semond,... en ook marmer, graniet of composiet.

Wij maken van ruwe steenblokken jouw droomsteen. In standaardelementen of volledig op maat.

Alles kan: dorpels, venstertabletten, keukenwerkbladen, trappen, sierschouwen, gootstenen, terrastegels, vloer- en wandtegels, badkamertegels, wastafels, tuintegels, opritten, gevelplinten, borduren, muurbekleding, zwembadranden, decoratieve elementen, brievenbussen of zelfs meubels.

Passie. Daar gaat het om. Want het werk van de ambachtelijke steenhouwer is zwaar en vergt niet alleen een diepgaande kennis van het basisproduct maar ook een piekfijne beheersing van het gereedschap. Onze steenkappers maken op meesterlijke wijze de mooiste afwerkingen uit een grof stuk steen. Een wonderlijke ambacht uitgevoerd door echte stielmannen!

De familie Crombé bewerkt al sinds 1898 diverse soorten natuursteen en maakt telkens opnieuw jouw droom steenhard waar.

Hardsteen is een ware passie voor onze familie, maar ook een uitdaging. Wij werken continu aan de duurzaamheid van onze bedrijven om zo het vakmanschap en de toekomst van steenhouwers en marmerbewerkers en hun wondermooie, meesterlijke stiel te verzekeren.

Onder het wakende oog van Jean Crombé, 87 jaar en 3de generatie steenhouwer, werken de vierde en vijfde generatie al meer dan 10 jaar samen. En met de 6de generatie die klaarstaat, is de toekomst alvast verzekerd!

We hebben onze activiteiten verdeeld over 3 eenheden : de Marbrerie Crombé, de Scierie des Carrières de Maffle en MC² Stoneworks, gespecialiseerd in het plaatsen en de restauratie van hardsteen.

Onze stenen worden nauwkeurig gekozen bij onze leveranciers steengroeven die instaan voor de ontginning. Wij kopen kleine ruwe blokken aan die we dan in platen zagen om ze daarna te bewerken.
Specifieke bewerkingen of tegelafwerkingen die we niet zelf kunnen uitvoeren, kopen we aan bij onze lokale en gespecialiseerde partners. Franse steen bewerken we traditiegetrouw zelf, vertrekkende van kleine ruwe blokken.


Goed beheren is recycleren

Grondstoffen optimaal gebruiken, is cruciaal voor een goed beheer. Daarom verkoopt de Scierie des Carrières de Maffle ook verouderde getrommelde klinkers “L’Artisanal” en gekloven klinkers “BrickAth”. Die worden vervaardigd uit het overschot van dorpelstroken.

Zo sparen we heel wat materiaal van verspilling en wordt zelfs de hoeveelheid steen die we naar het recyclagecentrum sturen sterk beperkt. Want ook een gerecycleerde steen heeft een ecologische voetafdruk.


Ecologische voetafdruk

Daar heeft de Scierie des Carrières de Maffle oog voor. Wij kiezen bewust voor het bewerken van lokale producten zoals de Belgische blauwe steen. Dat doen we ter plaatse, in onze eigen ateliers. Zo hoeven we ze niet te vervoeren naar andere productiesites. Onze ateliers zijn ook voorzien van fotovoltaïsche zonnepanelen en het schuurwater wordt in een gesloten circuit gefilterd. Daarnaast geven we bij aanwervingen de voorkeur aan personeel uit de buurt.

Dorpels, venstertabletten, keukenwerkbladen, trappen, sierschouwen, gootstenen, tegels, opritten, gevelplinten, borduren, muurbekleding, zwembadranden, decoratieve elementen, brievenbussen of zelfs meubels in Belgische blauwe steen en natuursteen. In standaardelementen of volledig op maat.