“Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen, bestaande uit zeer puur calciumcarbonaat. Vanwege zijn prachtige, bijna transparante lichtval, vastheid, relatieve isotropie en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal en in de beeldhouwkunst, hoewel het een vrij harde steen is om handmatig te bewerken.

Sinds de klassieke oudheid wordt witte marmer gebruikt in de beeldhouwkunst. Zowel Griekse als Romeinse beeldhouwers hadden een voorkeur voor dit materiaal, onder meer omdat het licht enkele millimeters in de steen doordringt.

“Het woord "marmer" komt van het Griekse woord "marmaros" ("μαρμαρος") dat "glanzende steen" betekent.” Bron: Source: www.wikipedia.org

Onze ambachtslui verwezenlijken jouw droom

Vandaag is marmer zeer populair en wordt gebruikt voor vensterbanken, vloeren, lambrisering, beelden, sierschouwen, enz. De Scierie biedt dankzij haar partner, de Marbrerie Crombé, een zeer breed gamma aan. Neem gerust een kijkje in het brede aanbod hieronder.

Vind je niet meteen wat je zoekt? Dan hoef je het enkel te vragen, wij zorgen ervoor!

Omdat marmer gevoeliger is dan graniet, wordt het eerder binnenshuis gebruikt voor venstertabletten, muurtegels, vloeren, trappen, beelden en sierschouwen.

Amarello Shios

Arabescato

Bardiglio

Bianco Royal

Blanc de Carrare

Comblanchien

Crema Lina's

Crema Marfil

Dark Emperador

Gris St Anne

Henri IV

Jura Bleu

Jura Jaune

Noir de Mazy

Noir Marquina

Noir St Laurent

Perador light

Rosé Aurore

Rouge Alicante

Rouge Burgos

Rouge Belge

Salomé

St Edouard

Blanc Thassos

Travertin d'Iran

Travertin

Vert Rajasthan

Wood Stone

Naxos Bleu

Naxos Alga

Naxos Cielo

Naxos Profumo

Volakas

Striato Olympo

Zebrino

Blanc Statuaire

Olive Brown

Nero Sahara

Spiderman

Blanc Alaska