En oeroud. Dat is graniet, de meest verspreide magmatische en plutonische rots. Graniet ontstaat door de koeling en langzame kristallisatie van magma uit de diepgelegen lagen van de aarde van meer dan 400 miljoen jaar oud.

Dat maakt van graniet een zeer hard, niet-poreus materiaal dat kras- en hittebestendig is. Perfect voor keukenwerkbladen en veel belopen vloeren.

Wel dient gezegd dat graniet niet altijd even bestand is tegen vlekken. Het is daarom belangrijk om je werkblad vóór gebruik te behandelen om het te beschermen tegen vetten en vuil.

Afwerkingopties:
  • Gepolijst: Je krijgt een uiterst glanzend oppervlak met een versterkte kleur en structuur.
  • Verzoet:de steen wordt gladgemaakt met water. Je krijgt een minder sterke glans van het oppervlak dan bij het polijsten. "Licht gezoet" betekent een lichte glans, "gezoet" is matglans en "donker gezoet" staat voor een glans die hoogglans benaderd. De korrelgrootte van de slijpkoppen bepaalt het eindresultaat.
  • Anciento : de platen worden eerst geschuurd of gevlamd, dan geborsteld. Zo maak je een ruw oppervlak zachter. Het oppervlak van de steen vertoont dan grovere, onregelmatige, ietwat blinkende korrels, maar blijft zacht om aan te raken. De juiste afwerking voor wie een rustieke uitstraling zoekt.
  • Letano : De lichte borsteling versterkt de natuurlijke kleur van de steen en de lichte neerwaartse afwerking bezorgt het oppervlak een uniek gevoel bij aanraking, een beetje zoals bij leer. Dit past perfect bij een hoop toepassingen binnen en buiten, van vloeren en badkamers tot gevelbekleding en werkbladen.

Black India poli

Black India anciento

Black India flammé

Brown Antique

Bianco Cristal

Bianco Sarde

Ghibli

Giallo Veneziano

Ghiandone

Rosa Porrino

Ivory Brown

Jasberg poli

Jasberg adouci

Jasberg anciento

Jasberg flamme

Juparana Colombo

Kashmir Gold

Kobra

Labrador Bleu

Labrador Brown

Labrador Vert

Mass Blue

Multicolor Rouge

Multicolor Vert

Paradisio

Shivakasi

Star Galaxy

Talila grey

Tarn

Vert Eucaliptus

Vert Tropical

Matrix

Sensa Bianco Antico

Sensa Black Beauty

Sensa Colonial White

Sensa Glacial Blue

Sensa Ice Blue

Sensa Indian Black

Sensa Moak Black

Sensa Orinoco