EEN VERFIJNDE MIX

Dekton is een verfijnde mix van grondstoffen die je ook in glas, porselein en hogekwaliteitskwarts vindt

Dekton wordt meestal gebruikt voor keukenwerkbladen, maar kan ook perfect als vloer voor binnen of buiten of zelfs als gevelsteen. Ben je in Mechelen? Ga dan eens naar het Schepenhuis. Daar werd Dekton Zenith van 1,2 cm gebruikt.

UV-BESTENDIG

Dankzij een hoge weerstand tegen UV-stralen, behoudt Dekton steeds zijn kleur. Je kan het dus perfect gebruiken voor binnen of buiten.

KRASBESTENDIG

Dekton heeft het meest krasvrije oppervlak op de markt. Dekton is ongevoelig voor het lemmet van een keukenmes. En toch raden we aan een snijplank te gebruiken, niet voor de Dekton, maar om je messen te beschermen.

BESTAND TEGEN VLEKKEN

Waar heel wat materialen vlekbestendig zijn, is Dekton volledig vlekvrij. Anders hardnekkige vlekken van wijn, koffie of roest, kan je zeer gemakkelijk doen verdwijnen. Dankzij een hoge dichtheid en de afwezigheid van hars is dit materiaal zeer bestand tegen chemische producten. Dekton kan best tegen wat druppels of spatten bleekwater, reinigingsproducten voor leidingen of zelfs krachtige ontvetters.

HITTEBESTENDIG

Dekton kan tegen zeer hoge temperaturen zonder te verbranden, verkleuren of barsten. Ideaal dus om kookpotten op te laten rusten of afkoelen.

STIJLVAST

ADekton is nog slijtvaster dan graniet en is ideaal voor elementen met veelvuldig gebruik in commerciële zones of veel belopen vloeren. Want waar andere materialen met de tijd verslijten, blijft Dekton onaangeroerd tijdens de hele levensduur van het product. Bijpolijsten of opnieuw afwerken is nooit nodig.

BESTAND TEGEN DE KOUDE

Met een lage uitzettingscoëfficiënt is Dekton bestand tegen thermische schokken en kan zonder probleem wisselen tussen extreme hitte en extreme koude. Het materiaal is van nature uit bestand tegen ijs én dooi, waardoor het ideaal is voor koude omgevingen.


Bekijk de technische fiche

Aldem

Ananke

Aura

Blanc Concrete

Blaze

Borea

Danae

Domoos

Edora

Entzo

Fiord

Fossil

Gada

Galema

Glacier

Halo

Irok

Kadum

Kairos

Kelya

Keon

Keranium

Korus

Lumina

Makai

Manhattan

Natura

Nayla

Nilium

Opera

Orix

Qatar

Radium

Sirius

Sirocco

Splendor

Strato

Trilium

Tundra

Valterra

Vegha

Ventus

Vienna

Zenith